Dagboken min

Dagboken min

Siste søndag på Stokka

HjemmeOpprettet av mogh 03 april, 2011 22:12

Søndag 3. april 2011

Nok en uke er gått og nå er det bare seks dager til vi skal flytte til Finnøy. Dermed har vi i dag hatt vår siste søndagsmiddag her på Stokka. Biff, båtstekte poteter og grønnsaker. Og så sjokoladepudding til dessert da. Tror ikke jeg har spist så mye på en uke!

Etterpå badet pappa og jeg, må jo nytte badekaret nå mens vi ennå har det. Kommer til å savne det, får ta noen badeturer til farmor og farfar på Judaberg.

Gratulerer med dagen Frida og Sebastian

BesøkOpprettet av mogh 03 april, 2011 09:08

Søndag 27. mars 2011

I dag har vi vært i storselskap til Frida (3år) og Sebastian (8år). De feiret dagen sammen med søskenbarnet og onkelen deres som også fyller år på denne tiden. I starten ble det kanskje litt vel mange nesten ukjente for meg, men jeg ble fort varm i trøya og suste rundt på gulvet og utforsket alt. Resten av selskapet var jeg i storform og koste meg med slikkepinne, vafler, kaker og brus. Akkurat som et selskap skal være

Gratulerer med dagen Frida og Sebastian!

Pakking, pakking, pakking

HjemmeOpprettet av mogh 03 april, 2011 09:02

Lørdag 26. mars 2011

Det nærmer seg flytting til Finnøy (to uker) og mamma og pappa pakker og pakker. Jeg hjelper til litt jeg også, på min måte. Har funnet ut at tomme flytteesker er fine å gå med. Skyver dem foran meg bortover gulvet.

Jeg begynner å få taket på det å gå nå, men trenger fortsatt noe å støtte meg til. Mamma og pappa går av og til med meg, men ikke så mye som jeg vil. De mener visst jeg skal finne utav det selv. Og det skal jeg, med tiden..

Tur på lekeplassen

TurerOpprettet av mogh 03 april, 2011 09:00

Søndag 27. februar 2011

Om et par dager er vi kommet til den første vårmåneden, men allerede nå er vårfølelsen på plass på fine dager. Parkdressen jeg arvet av Eirik passer meg perfekt og dermed har mamma og pappa begynt å ta meg med til lekeplasser rundt i byen.

I dag var vi på Storhaug og rutsjet og disset. Jeg var kanskje vel godt innpakket så det var litt vanskelig å bevege seg selv i sanden. Men å rutsje det liker jeg! Pappa støttet meg ned sklia, men jeg satte utfor fra toppen selv. Ser frem til flere fine dager med masse tid utendørs.

Karneval i barnehagen

BarnehagenOpprettet av mogh 03 april, 2011 08:56

Torsdag 24. februrar 2011

I dag har vi hatt karneval i barnehagen. Jeg var forkledd som dalmatinervalp. Er jeg ikke søt? Vi hadde musikksamling og sang karnevalsanger, så var vi så heldige å få pølser i brød til lunsj. Nam nam!

Jeg trives så godt i barnehagen at jeg knapt rekker å si hade til mamma og pappa når de leverer meg, og når de skal hente meg vet jeg ikke om jeg vil hilse på eller leke videre.

Oldemor 80 år

FinnøyOpprettet av mogh 03 april, 2011 08:47

Lørdag 19. februar 2011

Mandag var oldemor Aslaug 80 år og i dag har vi feiret henne på Utsyn (der mamma og pappa giftet seg). Alle var samlet, både barn, barnebarn og oldebarn. Jeg storkoste meg sammen med de andre ungene. Seks oldebarn totalt, de fleste på min alder. Vi lekte på gulvet med biler og dukkevogner og masse andre leker. En veldig morsom dag.

Igjen, gratulerer med dagen oldemor!

Siste besøk hos helsesøster

HelsestasjonenOpprettet av mogh 03 april, 2011 08:43

Fredag 18. februar 2011
11860 gram - 84 cm

Jeg nærmer meg femten måneder, så i dag var det klart for ny kontroll hos helsesøster. Siden sist har jeg strekt meg såpass i lengden at jeg nå fyller ut hele målebenken til helsesøster, og det uten å ha lagt på meg noe særlig. Kurvene har plutselig tatt en ny retning, lengden er godt over midtlinjen, mens vekten er midt på.

Ingen helsesøsterbesøk uten sprøyte, men denne gangen heldigvis i armen. Lot meg ikke plage noe videre av den. Ville heller ned på gulvet og leke videre.

Helsesøster var glad for å se at jeg nå kommer meg rundt i godt tempo og jeg fikk vist at jeg kan reise meg opp selv, med litt støtte fra møbler eller lignende. Hun ba også mamma om å ikke bekymre seg for at jeg står og går på tå, jeg finner nok utav det etter hvert.

Første dag i barnehagen

BarnehagenOpprettet av mogh 03 april, 2011 08:40

Mandag 14. februar 2011

I dag begynte jeg i Lassa Barnehage. Jeg skal gå på avdelingen Markblomstene sammen med femten andre barn under tre år. To av dem har jeg møtt før, nemlig Kristian og Sander fra barselgruppa som mamma og jeg har gått i.

Jeg gleder meg virkelig til å ha så mange andre barn rundt meg, tenker det blir bare gøy med barnehage for meg.

Mamma kjører bil i Haugesund

TurerOpprettet av mogh 03 april, 2011 08:30

Torsdag 10. februar 2011

Denne uken er vi i Haugesund. Mamma tar nemlig et intensivkurs i håp om å få tatt førerkortet før lillesøster kommer i mai. Vi bor hos Elisabeth og Arne Helge, tante og onkel til pappa, i et stort hus med masse plass. Jeg og pappa er hjemme på dagene mens mamma kjører.

I går dro vi alle sammen til Anne og Geir i Vats. Anne er søskenbarnet til pappa. Det var mamma som kjørte denne turen også, hun er blitt så flink så. Vi fikk pizza og Henriette og Lena viste meg lekene sine. På vei hjem kjørte pappa for da var det begynt å snø tett.

I dag har vi vært i Imsland en snartur. Men vi fikk tid til både middag hos oldemor og oldefar og kveldsmat hos Marit og Hans. Silje er nå fire måneder og smiler og babler i vei. Før vi gikk kom de med en stor samling is, deriblant en nydelig hjemmelaget sjokoladeis. Deilig!

Gratulerer mamma!

HjemmeOpprettet av mogh 03 april, 2011 08:28

Søndag 16. januar 2011

Gratulerer med 30årsdagen mamma. Som en slags ekstra bursdagsgave til deg har jeg i dag fått brev om barnehageplass i Lassa Barnehage fra 14.februar!

Jeg beklager at jeg lagde sånt bråk i går kveld når du hadde vennene dine på besøk. Jeg ville bare være med på det som skjedde. Lover å oppføre meg fint når familien kommer senere i dag. Ellers må jeg si at jeg er mektig imponert over det flotte bildet pappa har tatt av deg i anledning den store dagen. Du er god!

Mormor er dagmamma

HjemmeOpprettet av mogh 03 april, 2011 08:26

Mandag 20. januar 2011

I dag begynte pappa på jobb så nå er mormor og morfar kommet fra Måløy for å passe meg om dagene. Mormor skal være dagmamma frem til jeg får meg barnhageplass, mens morfar bare blir en uke i første omgang. Så får vi se hvor lenge denne ordningen blir slik. Jeg gleder meg i hvert fall, og det tror jeg mormor gjør også. Vi skal nok finne på mye kjekt i sammen, gå lange turer og kose oss både hjemme og på Storhaug.

Innom Vegard i Os

TurerOpprettet av mogh 03 april, 2011 07:59

Søndag 2. januar 2011

Vi er nå på siste stykket hjem fra Måløy, men på veien har vi stoppet en natt hos Vegard, Aud-Marte og Ola. Det fine været i dag gjorde at vi bare måtte komme oss ut en tur. Vi guttene satt i vognene våre, mens de voksne slet med å holde seg på bena. Til slutt ble det så glatt og bratt at vi måtte snu. I stedet tok vi turen på en kafé og spiste middag. Maten var god og selskapet enda bedre så vi ble første bilen som ikke kom med fergen.. Heldigvis bare en halvtime til neste.

Godt nytt år!

MåløyOpprettet av mogh 03 april, 2011 07:51

Fredag 31. desember 2010

I år var det tid for jule- og nyttårsfeiring på Måløy. Vi kjørte til Bergen og tok hurtigruta videre, så slapp vi så mye kjøring. Jeg fant ikke helt roen på lugaren, så det ble lite søvn på familien Ildstad denne natten. Men deilig å være fremme i Måløy tidlig på morgenen lille julaften.

Vi var samlet hele familien til mamma, så det har vært fullt hus i mange dager. De fra Sandnes kom dagen før oss og ble en uke og tante Elisabeth og familien var med oss julaften og juledagene. Det har blitt mye spising og kos. Første uka hadde vi nydelig vintervær med snø og solskinn, og da ble det også noen turer ut. Men nå er det møkkaveir, som mamma sier.

Jeg har lært meg flere nye ting denne turen. Jeg klapper enten jeg er glad eller lei meg. Og jeg vinker til folk som går, og leker som jeg selv kaster fra meg. Jeg deler med meg av leker og skjeer og andre ting jeg kan tenke meg at andre vil jeg skal putte i munnen på dem. Er altså blitt riktig så sosial. Jeg drikker endelig av flaske alene. Og ikke minst ble det liv i huset da jeg i dag kom meg opp i sittende stilling bare noen sekunder etter at pappa hadde lagt meg på magen på gulvet. Jeg kommer meg mer og mer rundt omkring.

I dag er det altså selveste nyttårsaften. 2011 ser ut for å bli et begivenhetsrikt år. Fra januar til mars skal mormor komme til Stavanger for å være dagmamma for meg. Til påsken flytter vi til Finnøy og i mai kommer lillesøster. Jeg begynner nok i barnehage til den tid om det er plass til meg.

Ønsker dere alle et godt nytt år!

Jul på Finnøy

FinnøyOpprettet av mogh 03 april, 2011 07:47

Søndag 18. desember 2010

Siden vi reiser til Måløy til jul og nyttår, har vi vært på Finnøy og tyvstartet feiringen denne helgen. I går fikk jeg være med farmor å pynte juletreet. Veldig spennende med et sånt stort tre i stua. Og så med alle de blanke kulene og alle de små lysene. Samtidig er jeg veldig glad i lekene til farmor og farfar, spesielt ringene som kan stables på pinne.

Ellers har hele Finnøy-familien her vært innom for å hilse på, en skikkelig familiehelg tett oppi julaften. Koselig. Matilde og jeg lekte sammen på golvet i dag. Hun liker godt å gjemme seg bak gardinet og titte frem til meg.

Imsland

TurerOpprettet av mogh 03 april, 2011 07:43

Søndag 12. desember 2010

Denne helgen har vi vært en kort tur i Imsland på førjulsbesøk. Vi kom inn i går og er på vei hjem allerede i dag, men kjekt å få treffe Silje som snart er to måneder. En blid og livlig jente som jeg fikk leke litt sammen med.

Ellers er ting som jeg har fått fortalt her inne i Imsland. Vi går fra hus til hus og spiser og koser oss. Farmor og farfar kom fra Finnøy og vi spiste sammen hos oldemor og oldefar. Alltid hyggelig her inne.

Jeg skal bli storebror!

SykehusetOpprettet av mogh 30 nov., 2010 21:50

Tirsdag 30. november 2010

Jippi! Jeg skal få en lillesøster! Vi har vært på sykehuset i dag og sett bilder av søsteren min som kommer i mai. Vi fikk se armer og bein og fingrer og tær, men hun er nok litt sjenert for ansiktet dekket hun hele tiden med ene armen sin. Jordmoren viste oss alle vinkler og tverrsnitt og forklarte hele tiden hva vi så. Og alt var i orden.

Tenk, om et halvt år har jeg noen jeg kan leke med hver dag.

Ettårskontroll

HelsestasjonenOpprettet av mogh 30 nov., 2010 21:49
Torsdag 18. november 2010

11460 gram - 78 cm

I dag har pappa og jeg vært på ettårskontroll. Helsesøster veide og målte meg før hun kikket på kurvene på datamaskinen. Jeg er visst 1,5kilo over på vektkurven, men så er jeg også en centimeter for høy og en centimeter for stor rundt hodet. En stor gutt med andre ord. Men ikke stor nok. Helsesøster klarte nemlig å overmanne meg da hun skulle sette vaksine på meg. En sprøyte i hvert lår. Au.. Inne hos legen etterpå var det ikke stort bedre, men heldigvis gikk undersøkelsen fort. Og alt var i orden.

Ting jeg har lært i det siste

HjemmeOpprettet av mogh 24 nov., 2010 21:02

Onsdag 24.november 2010

Lek med vann:
Gurgle med vann i munnen
Gurgle mens det renner vann ut av munnen
Blåse bobler i vannglass
Blåse bobler ut av munnen
Og aller mest gøy:
Sprute vann ut av munnen og dermed dusje alt og alle rundt meg

Sitte:
Jeg sitter som en prest, sier farmor. Ikke vet jeg hva det betyr. Men når mamma eller pappa setter meg fra seg, er det vel bare å sitte der, ikke sant?

Krabbe:
Jeg har enda ikke begynt å krabbe, ser ikke vitsen med det, har det bra som jeg har det. Men mamma og pappa gjør et stort nummer utav at jeg nå løfter kroppen opp i krabbestilling når jeg ligger på gulvet. Jeg gjør det jo bare for å få bedre oversikt over lekene rundt meg, så jeg vet hvilken vei jeg skal snu meg. For bevege meg gjør jeg jo, rundt i ring eller bakover.

Gå:
Interesserer meg ikke. Får jeg ikke springe i åttehjulingen kan jeg likså godt sitte eller ligge.

Bursdagsfest på Finnøy

MerkedagerOpprettet av mogh 23 nov., 2010 21:26

Søndag 21.november 2010

Så var enda en feiring over. Siden mamma er i Barcelona fikk vi feire hos farmor og farfar på Finnøy. Enklere det enn å invitere alle til byen - i hvert fall for pappa. Hele Finnøy-gjengen var samlet; tanter og onkler, søskenbarn og oldemor.

På bordet sto nok en Mikke Mus-kake sammen med masse annet godt. Bursdagssangen ble sunget og presanger overlevert. Av farmor og farfar fikk jeg Mikke Mus-gåbil og av tanter og onkler fikk jeg ullklær. Og Oldermor hadde strikket bukse og sokker. Fine ting alt sammen, takk skal dere ha!

At dette var et barneselskap er ingen tvil om. Vi fire søskenbarna lagde liv og var det naturlige midtpunktet, til stor underholdning for de voksne. Vi fartet rundt og byttet på å springe med åttehjulingen og den nye gåbilen. Men vi satt også lenge på gulvet og lekte sammen. En tipp topp dag, som Mikke Mus ville sagt.

Bursdagsfest på Stokka

MerkedagerOpprettet av mogh 14 nov., 2010 21:46

Lørdag 13.november 2010

Siden mamma reiser til Barcelona når jeg fyller året neste helg, feiret vi bursdagen min i dag. Mormor og morfar er i byen hele uka og de hadde med seg oldemor fra Storhaug. Onkel og de fra Sandnes kom også, så vi var totalt elleve rundt bordet.

Mamma og pappa hadde bakt både marsipan- og Mikke Mus-kake til meg, så det ble nok sukker på meg denne dagen. Jeg fartet rundt og var i full sving hele selskapet. Gjestene hadde med presanger og mamma og jentene hjalp meg med å åpne. Jeg fikk mange fine klær og leker. Takk skal dere ha alle sammen!

Frida var med og viste meg hvordan jeg skulle leke med klossene jeg fikk av mormor og morfar. Veldig kjekt med besøk som kan leke med meg, trives veldig godt med mange folk og mye liv her hjemme. Takk for at dere ville komme å feire dagen med meg på Stokka.

Før selskapet var slutt fikk Hedda en kosedress av mamma og den var stor nok til at både hun og Frida kom inni samtidig. Deilig myk og god.

Gratulerer med dagen Matilde!

FinnøyOpprettet av mogh 14 nov., 2010 21:45

Tirsdag 2.november 2010

I dag fyller søskenbarnet mitt, Matilde, ett år. Tenk et helt år allerede! Store jenta. Hun feirer dagen sammen med farmor og farfar med familie, mens vi feiret sammen med henne i helgen. Alle fikk kake og is og masse annet godt, og hun fikk gåbil, tøfler og klær. Hun har sikkert fått flere fine ting i dag også.

Pappa og jeg var forresten lenge på Finnøy i helgen, vi reiste allerede torsdag, dermed fikk vi besøkt både Matilde, Anne og Maria før helgen i det hele tatt var begynt. Fredag var vi hjemme med farmor og lørdag kom mamma også. Mamma har ikke jobbet mer enn en uke i barnehagen etter permisjonen, men det var nok til at hun ble smittet med omgangssyken. Hun er bedre nå, men har stort sett holdt senga siden natt til søndag. Må bare ønske deg fortsatt god bedring mamma. Fint å ha deg hjemme igjen, men bedre når du er frisk.

Første dag med pappaperm

HjemmeOpprettet av mogh 29 okt., 2010 22:13

Mandag 25.oktober 2010

I dag begynte mamma på jobb igjen, så nå er det pappa jeg skal hjelpe med å henge opp klær, rydde ut av oppvaskemaskinen, ta av bordduken, og lignende forefallende husarbeid. For å ikke glemme oppgaven med å passe på at han står opp tidlig nok! Pappa har perm til første uka i januar, så vi skal nok finne på mye gøy.

Hyttetur til Mandal

TurerOpprettet av mogh 19 okt., 2010 20:11

Søndag 17.oktober 2010
10640 gram - 77cm

Endelig fikk vi reise på hyttetur igjen. Pappa tok fri en dag for å gjøre en langhelg utav det. Jeg synes det var litt langt å kjøre, var ikke fremme før etter leggetid torsdag, men holdt meg for det meste rolig i bilen. Alltid spennende å komme til en ny plass. Jeg fikk utforske litt rundt omkring med åttehjulingen min før de puttet meg i seng.

Fredagen var vi for det meste på hytta, bortsett fra en tur på butikken. Men mens mamma la meg for kvelden hørte jeg pappa starte bilen og kjøre bort. Jeg lurte fælt på hva som skulle skje, og fikk svaret neste morgen. Lise hadde kommet på besøk og hun hadde med seg en bamse jeg likte veldig godt.

I går dro vi til Mandal sentrum for å treffe Anne og Maria og tante og onkel. De var selv på hyttetur i Lyngdal, men tok turen ned for å treffe Lise og oss. Vi gikk på kafé og spiste god mat. Etterpå gikk vi tur langs brygga i byen og virkelig nøt det nydelige været.

I dag er det også fint vær, og vi har fått gått to turer på øya før vi startet på turen hjem. Deilig med hyttetur.

Forresten, vekt og lengde ble målt på onsdag da pappa tok meg med på helsestasjonen en tur.

Finnøy i finvær

FinnøyOpprettet av mogh 19 okt., 2010 20:09

Søndag 3.oktober 2010

Denne helgen har vi vært hos farmor og farfar. Jeg fikk springe rundt i åttehjulingen min på terrassen i det fine været. Fart og spenning utendørs er midt i blinken for meg! Mer action ble det senere på lørdagen da jeg fikk prøve husken til Anne og Maria mens vi var på besøk hos dem.

Matilde kom bort noen timer i dag formiddag, så da hadde jeg selskap av en på min alder. Men hun er kommet så mye lenger enn meg, at det er vanskelig å holde på lekene. Hun bare tar med seg og krabber bort om hun vil. Egentlig ikke så farlig for meg, jeg bare leker med noe annet.

Ti måneder og seks tenner

MerkedagerOpprettet av mogh 20 sep., 2010 22:00
Mandag 20.september 2010

Tenk i dag er jeg ti måneder og snart en stor gutt. Mamma synes tiden går så altfor fort. Jeg har bare en måned igjen sammen med mamma hjemme før hun må på jobb igjen, men da skal jeg jo være hjemme med pappa. Blir kjekt det, men kommer til å savne deg mamma.

Jeg har nå fått fire tenner oppe, to av de kom i helgen og brakte med seg mye ubehag. Så mamma og pappa har gitt meg en liten pause i sove selv-kurset jeg startet på forrige mandag. Men jeg har allerede blitt veldig flink. Har sovnet av meg selv tre kvelder etter at mamma eller pappa har kommet inn en ekstra gang etter legging.

Dalsnuten

TurerOpprettet av mogh 19 sep., 2010 20:03

Søndag 5.september 2010

I dag tok mamma og pappa meg med på en liten fjelltur til Dalsnuten. Det var en strålende dag med masse sol og blå himmel. Vi møtte mange mennesker på turen. Tilfeldigvis var det åpning av ny turisthytte denne dagen. Jeg hang som vanlig på magen til pappa mens han nesten måtte klatre på alle fire enkelte steder oppover. Men jammen var det flott å komme opp til toppen. På en fin dag som denne kan en se langt innover Ryfylke, hele Stavanger og langt nedover Jæren.

Etter en liten pust i bakken bar det ned igjen. Vi valgte en litt annen rute for å unngå den bratteste klatringen. Heldigvis var arrangementet slutt og mange hadde gått hjem allerede, så vi slapp å vente lenge for å få kjørt ned igjen. Litt ekstra tid tok det uansett, da pappa var så uheldig å punktere med bilen… Han fikset det fort og vi kom oss hjem til leggetid.

Bursdagsselskap

FinnøyOpprettet av mogh 02 sep., 2010 20:58

Søndag 29.august 2010

Anne fylte 2 år på onsdag som var og vi ble invitert i selskap i dag. Overraskende fint vær gjorde at vi var mye ute. Jeg fikk prøve dissen til Anne og Maria. Tror jeg må få meg en slik jeg og.

Nimånederskontroll

HelsestasjonenOpprettet av mogh 02 sep., 2010 20:57

Mandag 23.august 2010
9940 gram - 73 cm

Så var det hverdag igjen. Pappa er på jobb nå, men han var med mamma og meg til helsesøsteren først. Han kaller meg tikiloen sin, og det med god grunn. Jeg bare vokser og vokser, både i lengde og vekt. Nesten litt vel fort synes helsesøster, uten å lage noe problem av det.

Hidra

TurerOpprettet av mogh 02 sep., 2010 20:55

Torsdag 19.august 2010

Nå har de siste gjestene våre dratt, men vi har en dag til her på Hidra.

I helgen var Matilde, tante og onkel her. De hadde med seg nøkkelen til hytta, siden vi kom rett fra Mandal og Danmark. Lørdagen gikk vi tur opp til Hågåsen og så på ruinene fra krigen. Et spennende område. Været var fint og vi nøt turen og utsikten over havet og Kirkehavn.

Mandag tok vi ferjen over til fastlandet for å besøke Sogndalstrand, en koselig liten bygd utenfor Sokndal. Vi ruslet litt rundt før vi hadde lunsj på Songdalstrand kulturhotell. Absolutt verd et besøk. Veien tur-retur var en opplevelse i seg selv, med smale svingete veier.

Tirsdag kom Kaia, Margrete og Eirik. Kaia hadde vokst seg til å bli ei stor og livlig jente. Fortsatt var været bra og vi trillet flere turer sammen. Galne som foreldrene hennes er, badet de i sjøen nedenfor hytta. (Egentlig er det vel bare mamma og pappa som er pysete som ikke har badet i år..)

I morgen skal vi treffe Samar og Kjetil som bor i Sverige. De er på ferie og låner hytta til foreldrene hans litt nord for Flekkefjord. Skal bli kjekt å møte pappas barndomskamerat og kona.

Danmark

TurerOpprettet av mogh 10 aug., 2010 21:55

Tirsdag 10.august 2010

Nå er allerede siste dag i Danmark over. I morgen skal vi hjem til Norge og Mandal. Tiden her nede har gått så alt for fort, men jeg har opplevd mye nytt. Vi har bodd i et feriehus i Løkken, nordvest i landet.

Litt om hver dag:

Torsdag ble den store reisedagen. Vi startet fra Stavanger på formiddagen og var fremme i Løkken nærmere ti om kvelden. Turen gikk veldig fint. Båten over var spennende, med mange folk og mye som skjedde overalt. Ikke lett å få sove da. Men humøret var på topp, selv langt etter min vanlige leggetid.

Fredag gikk vi lang tur på stranden. Utrolig nok var det nærmest vindstille og dermed veldig varmt. Pappa åpnet siden i vognen slik at jeg kunne ligge og se på bølgene til jeg sovnet. Beroligende og søvndyssende. Jeg fikk bade i badekaret i huset, men var det ikke veldig lite vann i forhold til størrelsen på karet? Når mamma og pappa badet senere tror jeg de hadde noen boblegreier også? Føler jeg har gått glipp av noe der.

Lørdag tilbrakte vi i byen og kikket oss rundt. Koselig liten ferieby. Små gule hus og brostein i gatene. Is-kiosker i annethvert hus. Mamma og pappa grillet på kvelden, men det fikk ikke jeg vite før dagen etter selvfølgelig.

Søndag var været fortsatt fint, men litt gråere så vi bestemte oss for å heller kjøre tur til Skagen. Mamma og pappa har fortalt at vi var så langt nord som det går an å komme - i bil. Siden jeg sov ble det ikke noen tur på stranden. Hjem igjen kjørte vi via Frederikshavn. Også Palmestranden like utenfor byen der så vi fra bilen, fordi jeg visstnok sov. Men da vi kom over en koselig liten restaurant nede ved en båthavn, vekket de meg slik at jeg også kunne få meg litt mat.

I går var den dagen med dårligst vær på denne turen så vi ble værende inne det meste av dagen. Et lite besøk til Blokhus og en tur nedom stranden der fikk vi til, før det var hjem igjen og opp i et varmt og godt boblebad. Jeg var i ekstase! Denne gangen var karet fylt til randen med vann – og det boblet og bruste som bare det. Midt i blinken for meg. Jeg plasket med så hele rommet var bløtt etterpå.

I dag har vi vært på stranden og jeg har fått kjenne på solvarm sand og dyppet føttene i sjøen for første gang. Kaldt i vannet og varmt på land. Det var litt mer vind enn på fredag, men det var bare deilig. Bortsett fra all sanden så ble blåst opp da. Når det nærmet seg sovetid for meg trillet vi en siste tur opp til gågaten i Løkken. Dagen ble avsluttet med nok et bad i boblebadet og mens jeg går sliten i seng pakker mamma og pappa til hjemreisen.

Tur til Månafossen

TurerOpprettet av mogh 02 aug., 2010 12:20

Lørdag 24.juli 2010

I dag har jeg vært på min første fjelltur! Jeg og mamma og pappa inviterte med oss mormor og morfar opp til Månafossen og videre inn til gården Mån. Dette ble min første fjelltur, men også mitt første Sjumilsstøvel-merke. Se siden til mamma og pappa for flere bilder og info.

Jeg stortrivdes i selen på magen til pappa, men det virket som han var litt mer urolig for hvordan vi skulle komme oss frem i det bratte og ulendte terrenget. Heldigvis gikk det bra for alle fem. Fossen var stor og bråkete, jeg likte den godt så lenge jeg så den, men med ryggen til synes jeg det var litt skummelt.

Vel framme på gården hadde vi en matpause. Jeg fikk melk med vann fra termos, fruktpure og kjeks. Fornøyd som alltid. Mamma hadde pakket med piknikpleddet slik at jeg fikk ligge og sprelle litt. Deilig å være ute i frisk luft!

Vi møtte mange folk både på vei opp og ned, alle ville hilse på meg og jeg smilte tilbake. Været var fint hele veien, men solen kom ikke for fullt før mot slutten av matpausen vår. Et veldig fint første møte med fjellet. Pappa bærer meg nok gjerne rundt på flere slike turer. Takk for turen til mormor og morfar også!

Mamma og pappa sin side om turen

Åtte måneder og en tann

MerkedagerOpprettet av mogh 22 juli, 2010 22:39

Tirsdag 20.juli 2010
9150 gram - 72 cm

Tenk i dag er det allerede åtte måneder siden jeg ble født! Og som gave har jeg fått min aller, aller første tann! Mamma og pappa er så stolte. Jeg har heldigvis sluppet unna de største plagene. Har klødd noe i munnen, tygd på de lekene det går an å tygge på, samt fingrene til mamma og pappa. Men det har gått bra. Jeg har fått litt bedøvelsesmiddel på gummene noen ganger, og jeg som liker alt som kommer i min munn bare smatter det i meg.

Helsestasjonen

HelsestasjonenOpprettet av mogh 22 juli, 2010 22:36

Onsdag 7.juli 2010
8810 gram - 71 cm

I dag tok mamma meg med til helsestasjonen for å veie og måle meg. Nå var det over en måned siden sist så hun var veldig nysgjerrig på hvor stor jeg er blitt. Jeg får mange kommentarer på at jeg er både tung og lang, og det fikk vi bekreftet i dag. Er rett og slett blitt en stor og fornøyd gutt. (Men pappa var et halvt kilo tyngre da han var på min alder og lengde..)

I helgen var vi på Finnøy i sommervarmen. Endelig er det blitt skikkelig temperatur. Deilig med is og vannmelon til å kjøle meg ned på. Nesten litt bortskjemt jeg..

Hidra

TurerOpprettet av mogh 02 juli, 2010 20:56

Søndag 27.juni 2010

Nå er det lenge siden sist jeg har skrevet i dagboken min, men turen til Hidra må jeg jo ha med. Etter en lang biltur i mye trafikk kom vi ned fredag kveld. Ble litt sent i seng for meg, men jeg sov i bilen og holdt humøret oppe. Spennende å reise på tur til nye steder.

I går kom også Kaia, Margrete og Eirik og sammen koste vi oss i sola på terrassen. I dag gikk vi tur i Kirkehavn, Kaia i vogn og jeg i sele på magen til pappa. Idyllisk lite sørlandssted, men lite liv da sommeren ikke er kommet skikkelig i gang ennå.

Ellers har jeg det bare bra. Sover og spiser og babler i vei. Men krabbe og sitte er nok en stund til jeg mestrer. Har det bra slik jeg har det, er fornøyd og glad. I morgen er jeg forresten et halvt år igjen – regnet fra termindatoen min.

Besøk hos Kaia

BesøkOpprettet av mogh 06 juni, 2010 21:21

Søndag 6.juni 2010

I dag har jeg vært på besøk hos Kaia (Kongsvik), eller den fremtidige kjæresten min, som mamma og pappa sier. Hun er litt over to uker og fortsatt veldig, veldig liten synes mamma og pappa. At jeg var enda mindre har de visst glemt helt.

En nydelig jente er hun i alle fall, og Margrete og Eirik har all grunn til å være stolte. Hun sov for det meste mens vi var der, men lagde litt lyd innimellom. Akkurat som det skal være.

Midt oppi amming og soving så inviterte de altså oss på helgrillet kalkun. Jeg fikk sitte på fanget til pappa og smake litt av kjøttet og er enig med alle de andre at det var veldig godt.

Snarvisitt hos legen

HelsestasjonenOpprettet av mogh 06 juni, 2010 20:56

Torsdag 3.juni 2010
8060 gram - 67 cm

I dag har vi vært hos legen på helsestasjonen. Skulle egentlig til helsesøster også, men hun var tatt ut i streik. Jeg ble målt og veid og sjekket i hals, øyne og ører. Alt i orden. Til og med vekten fikk jeg skryt for, så nå kan jeg spise med god samvittighet.

Mat er jeg jo glad i, her smiler jeg like mye av middagen som fotografen.

Ukens blinkskudd

HjemmeOpprettet av mogh 26 mai, 2010 22:41
Onsdag 26.mai 2010

Dette bildet tok mamma av meg mens jeg satt og koste meg i sofaen. Hadde litt latterkrampe og lo av det meste, som vanlig. Vil forresten gratulere farmor med dagen i dag! Jeg kommer på besøk i helgen, håper det blir kake.

Imsland

BesøkOpprettet av mogh 26 mai, 2010 22:26

Mandag 24.mai 2010

Endelig fikk jeg treffe oldemor Annfrid i Imsland. Vi reiste inn lørdag og fikk bo i det nye huset til Marit og Hans. Jeg fikk eget rom og sov godt, slik jeg bruker å gjøre. Vi var oppom oldemor og oldefar hver dag, og i dag fikk vi middag før vi reiste. Det var kjekt å treffe oldefar igjen hjemme. Han så betydelig bedre ut nå når han har fått være hjemme en stund etter den lange tiden på sykehuset.

Det var til tider mange folk på gården. Anne og Geir tok turen innom søndag med Henriette og Lena og Elisabeth og Arne var med på middagen i dag med Amalie og Anna. Så nå er det kun Trine som jeg ikke har truffet fra farfar sin side.

Så vil jeg bare takke for oss. Kjekt å få bo hos Marit og Hans. Det er virkelig et stort og flott hus de har fått seg. Henriette og Lena var med da jeg badet, noe jeg alltid liker. Og hos oldemor fikk jeg smake kake med gul krem. Alltid kjekt med mange folk og mye som skjer.

Halvtårsdag

MerkedagerOpprettet av mogh 20 mai, 2010 22:50

Torsdag 20.mai 2010

Nå er det allerede et halvt år siden jeg ble født! Mamma og pappa er forskrekket over hvor fort tiden går, mens jeg bare gleder meg over å stadig oppdage nye ting her i verden. Ingen stor feiring, men helt klart en dag å merke seg.

17.mai i Arendal

BesøkOpprettet av mogh 20 mai, 2010 22:47

Mandag 17.mai 2010

Min første 17.mai har jeg feiret i Arendal hos Lise, søskenbarnet til pappa. Vi reiste ned lørdag og var innom dyreparken på veien. Lise kom med buss fra Arendal. Jeg sov for det meste og fikk egentlig ikke så mye med meg. Men mamma og pappa kunne fortelle om løver og tigre og sauer og andre eksotiske dyr. Blir nok kjekkere for meg når jeg blir større og kan springe rundt og kikke selv.

I går var det mye regn og vi var for det meste inne, men i dag har været heldigvis vært noe bedre og vi har hatt en fin feiring. Pappa bar meg i selen på magen slik at jeg fikk se på alt livet rundt meg. 17.mai er spennende. Masse folk, masse lyder og masse ting som skjer. Alle er pyntet og fine, til og med jeg fikk sløyfe på. Og, i anledning dagen, fikk jeg smake litt is igjen:)

Til slutt vil jeg gratulere oldemor Gunhild med 97-årsdagen!

Middag hos Gunhild og Sonja

BesøkOpprettet av mogh 20 mai, 2010 22:46

Fredag 14.mai 2010

Mormor og morfar er på besøk i byen og i dag har vi alle spist middag hos Sonja og Gunhild. Veldig kjekt å treffe alle igjen. I tillegg fikk jeg treffe Marit og Ole for første gang. Marit er søster til mormor.

Jeg fikk sitte på fanget til oldemor og fikk mye oppmerksomhet fra alle som var der. Sånt liker jeg – så da er det bare å smile og le (hyle).

Grilling

HjemmeOpprettet av mogh 13 mai, 2010 22:14

Torsdag 13.mai 2010

I dag ringte tante Marianne og sa de hadde lyst til å komme på besøk til byen. Siden det er Kristi himmelfartsdag har pappa fri og besøk passet veldig bra sammen med planene om grilling. Matilde og jeg koste oss på teppet inne mens onkel Kjell Morten og pappa grillet ute. Grillmat lukter virkelig godt, jeg gleder meg til jeg også kan smake! Blir nok en stund til, men pappa lot meg i alle fall få smake litt av isen hans. Ser jeg ham med is igjen, skal jeg passe på å få mer.

Vi grillet forresten både lørdag og søndag også. Frode var her lørdag og Vegard, Aud-Marte og Ola var her på søndag. Da gikk vi tur og var innom et par lekeplasser i området så Vegard (og Ola og pappa) fikk disset og rutsjet litt. Deilig å være ute uten å måtte ligge i vognen hele tiden.

Vår!

HjemmeOpprettet av mogh 05 mai, 2010 22:15

Onsdag 5.mai 2010
7640 gram - 64 cm

Det går mot sommer og våren har vist seg fra sin beste side de siste dagene. Deilig med sol og varme. Mye bedre å være ute nå når jeg slipper fire lag med ull og den store dunposen. Mamma og jeg er ute og triller flere ganger til dagen.

Siden sist jeg skrev har jeg fått smaken på flere typer mat. Nå lager mamma middag til meg, koker poter og gulrøtter og moser med stavmikseren. Det er noe av det beste jeg får. På formiddagen har jeg også et måltid med most frukt, eple og mango for eksempel. Men fortsatt er jeg veldig glad i melkeflaska mi.

Fredag i forrige uke var jeg på 5-månderskontroll og fikk vaksine, en sprøyte i hvert lår. Var ikke noe godt, men glemte det fort. Helsesøster veide og målte meg og kunne fortelle at jeg fulgte kurvene fint. Hun var ikke spesielt imponert over meg da jeg skulle ligge på magen, men deg har jeg funnet ut av nå – bare se på bildene! Nå støtter jeg meg med armene og kan ligge lenge uten å kave og streve. Rulle over på siden gjør jeg også, men armene kommer litt i veien for å komme helt rundt.

Besøk hos helsesøster

HelsestasjonenOpprettet av mogh 14 april, 2010 21:45

Torsdag 8.april 2010
7070 gram - 63 cm

I dag var vi innom hos helsesøster for å få noen tips til mat og drikke. Jeg har fått vel mye grøt i det siste, så nå sa helsesøster at jeg kunne få begynne med middagsmat. Fikk smake litt most potet og gulrot etter middagen til mamma og pappa. Synes det var litt rart på smak og konsistens, så jeg spyttet det likeså godt ut igjen. Helsesøster snakte om lammemiddag på glass og her får jeg halvmost potet? De får prøve hardere om de vil at jeg skal spise den der maten!

Påskeferie hos mormor og morfar

MåløyOpprettet av mogh 14 april, 2010 21:32

Tirsdag 6.april 2010

Da var vi kommet hjem fra en koselig påskeferie på Måløy hos mormor og morfar. Synes det var kjekt å endelig få treffe tante Elisabeth og onkel Geir og søskenbarna mine Eirik og Kristian. De var flere ganger på besøk oppe i gate 6, og vi ble også invitert ned til dem i gate 3.

Turen opp var lang, men med mange stopp og en overnatting i Bergen gikk det bra. Da vi kom frem snødde det, og det gjorde det nesten uavbrutt det første døgnet. Heldigvis smeltet snøen fort og resten av påsken var det vår i luften.

Vi nøt late dager sammen med familien. Det gikk stort sett i spising, turgåing og soving, og det er jo perfekt det!

Litt mer action ble det da Eirik og jeg badet sammen i badekaret til mormor. Jeg satt i stolen min og sparket og han brukte den skrå enden som sklie så det ble mye skvetting og vann over alt. Forhåpentligvis har det tørket opp igjen nå. Vi hadde det i hvert fall veldig morsomt.

Matilde og Anders

FinnøyOpprettet av mogh 14 april, 2010 21:28

Søndag 21.mars 2010

Denne helgen har vi vært på Finnøy og i dag var alle samlet hos farmor og farfar. Pappa la meg på siden av Matilde for å ta bilde og alle sto over for å få oss til å smile samtidig. Det ble tatt noen bilder her ja.. Klart noe gjenstår, men jeg nærmer meg nå Matilde på vekt og lengde. Begynner å bli en stor gutt!

Mitt første grøtmåltid

HjemmeOpprettet av mogh 15 mars, 2010 21:15

Mandag 15.mars 2010
6550 gram - ca 60 cm

I dag har jeg for aller første gang smakt grøt. Det synes jeg var en veldig rar opplevelse. Jeg fikk først litt flaske siden jeg var så sulten og så smakte jeg på grøten innimellom. Etter hvert ble det riktig så godt! Det skal nok noen måltider til før jeg blir helt vant til den nye smaken og konsistensen, men det gav i alle fall mersmak.

Tidligere i dag var mamma og jeg en tur innom helsestasjonen for å sjekke vekten og lengden. Mamma var storfornøyd. Jeg vokser meg virkelig stor! Mamma snakket og litt med ei helsesøster som mente at jeg godt kunne begynne å spise grøt. Så da var det rett på butikken for å handle inn.

Rommet mitt

HjemmeOpprettet av mogh 14 mars, 2010 10:10

Fredag 12.mars 2010

I dag har jeg fått innredet rommet mitt. Jeg har fått kommode til å ha klærne mine i, hylle til bøkene mine og gyngestol som mamma og pappa kan bruke når de skal gi den siste flasken før jeg skal legge meg. I sengen har jeg og fått det riktig så koselig. Har en flott uro med lys og musikk og ved siden av meg ligger mine første bamser.

Alt ligger nå til rette for at jeg skal sovne tidligere og tidligere og sove lengre og lengre. Den siste uken har jeg sovnet så tidlig som åtte flere dager, noe mamma og pappa er svært fornøyd med. Stort sett sover jeg da til klokken seks. Men selvfølgelig har jeg mer urolige netter også.

I går var mamma og jeg i kirken på babysang. Det synes jeg var kjempestas. Vi sang mange forskjellige sanger. Noen mens vi lå på gulvet og noen hvor jeg fikk komme opp til mamma og danse og kose. Sangstunden ble avsluttet med bølgesus og såpebobler. Gleder meg allerede til neste gang.

Forresten, til slutt må jeg jo gratulere mamma og pappa med åtteårsjubileum!

Dåpsdagen min

MerkedagerOpprettet av mogh 01 mars, 2010 19:56

Søndag 28.februar 2010

I dag våknet jeg og var i perlehumør. Jeg lå lenge under ranglestativet og lo og koste meg for meg selv, mens mamma og pappa styrte på for å bli klar til kirken. Det som var litt dumt med å være så mye våken på morgenen var at jeg ble veldig trøtt da vi kom til kirken. Etter litt hyl og skrik fikk jeg noe å drikke før jeg til slutt sovnet i armene til pappa. Der sov jeg til gudstjenesten var over.

Det var pappa som bar meg opp til døpefonten, mens fadderne mine, som er tante Eli og onkel Egil på mamma sin side og tante Anita og onkel Lars på pappa sin side, sto rundt og så på sammen med mamma. Et par av søskenbarna mine lurte seg visst også med opp.

Etter kirken dro vi hjem til Stokka. Der var det dekket bord til 17 og farmor sto allerede med grytene. Oldemor Aslaug trillet tur med meg slik at jeg fikk sove litt - tror jammen jeg sov over hele middagen. På menyen sto lammelår til middag, sjokoladepudding og panna cotta til dessert og masse kaker til senere på dagen. Men jeg fikk selvfølgelig bare den vanlige flasken. Gleder meg til jeg også kan smake på de voksnes mat. Og det gjør visst mamma og pappa og.

Det ble en veldig koselig dag, i alle fall tror jeg alle hadde det kjekt. De små lekte og de voksne lot praten gå. Jeg var litt mer våken igjen utpå dagen og ble da et naturlig midtpunkt. Alle ville holde meg og jeg ble sendt rundt for å hilse på beste- og oldeforeldre. Masse gaver fikk jeg også, det var blant annet bøker, album, penger og sølv. Takk skal dere ha!

Tremånederskontroll

HelsestasjonenOpprettet av mogh 01 mars, 2010 19:49

Torsdag 25.februar 2010
5830 gram - 58 cm

I dag var dagen da jeg skulle få min første vaksine. Helsesøster ville jeg skulle inn til legen for å lyttes på, da jeg har hatt så mye hoste den siste uka. Heldigvis var alt fint og jeg kunne få vaksinen med en gang. Det var ikke bare en, men to vaksiner. De satt en sprøyte i hvert lår, av alle plasser. Synes det var litt vondt, men med sukkervann på lur så gikk det fort over. Vi måtte vente i 20 min før vi kunne gå, og innen den tiden sovnet jeg tungt i bilsetet.

Neste »