Dagboken min

Dagboken min

Siste søndag på Stokka

HjemmeOpprettet av mogh 03 april, 2011 22:12

Søndag 3. april 2011

Nok en uke er gått og nå er det bare seks dager til vi skal flytte til Finnøy. Dermed har vi i dag hatt vår siste søndagsmiddag her på Stokka. Biff, båtstekte poteter og grønnsaker. Og så sjokoladepudding til dessert da. Tror ikke jeg har spist så mye på en uke!

Etterpå badet pappa og jeg, må jo nytte badekaret nå mens vi ennå har det. Kommer til å savne det, får ta noen badeturer til farmor og farfar på Judaberg.

Pakking, pakking, pakking

HjemmeOpprettet av mogh 03 april, 2011 09:02

Lørdag 26. mars 2011

Det nærmer seg flytting til Finnøy (to uker) og mamma og pappa pakker og pakker. Jeg hjelper til litt jeg også, på min måte. Har funnet ut at tomme flytteesker er fine å gå med. Skyver dem foran meg bortover gulvet.

Jeg begynner å få taket på det å gå nå, men trenger fortsatt noe å støtte meg til. Mamma og pappa går av og til med meg, men ikke så mye som jeg vil. De mener visst jeg skal finne utav det selv. Og det skal jeg, med tiden..

Gratulerer mamma!

HjemmeOpprettet av mogh 03 april, 2011 08:28

Søndag 16. januar 2011

Gratulerer med 30årsdagen mamma. Som en slags ekstra bursdagsgave til deg har jeg i dag fått brev om barnehageplass i Lassa Barnehage fra 14.februar!

Jeg beklager at jeg lagde sånt bråk i går kveld når du hadde vennene dine på besøk. Jeg ville bare være med på det som skjedde. Lover å oppføre meg fint når familien kommer senere i dag. Ellers må jeg si at jeg er mektig imponert over det flotte bildet pappa har tatt av deg i anledning den store dagen. Du er god!

Mormor er dagmamma

HjemmeOpprettet av mogh 03 april, 2011 08:26

Mandag 20. januar 2011

I dag begynte pappa på jobb så nå er mormor og morfar kommet fra Måløy for å passe meg om dagene. Mormor skal være dagmamma frem til jeg får meg barnhageplass, mens morfar bare blir en uke i første omgang. Så får vi se hvor lenge denne ordningen blir slik. Jeg gleder meg i hvert fall, og det tror jeg mormor gjør også. Vi skal nok finne på mye kjekt i sammen, gå lange turer og kose oss både hjemme og på Storhaug.

Ting jeg har lært i det siste

HjemmeOpprettet av mogh 24 nov., 2010 21:02

Onsdag 24.november 2010

Lek med vann:
Gurgle med vann i munnen
Gurgle mens det renner vann ut av munnen
Blåse bobler i vannglass
Blåse bobler ut av munnen
Og aller mest gøy:
Sprute vann ut av munnen og dermed dusje alt og alle rundt meg

Sitte:
Jeg sitter som en prest, sier farmor. Ikke vet jeg hva det betyr. Men når mamma eller pappa setter meg fra seg, er det vel bare å sitte der, ikke sant?

Krabbe:
Jeg har enda ikke begynt å krabbe, ser ikke vitsen med det, har det bra som jeg har det. Men mamma og pappa gjør et stort nummer utav at jeg nå løfter kroppen opp i krabbestilling når jeg ligger på gulvet. Jeg gjør det jo bare for å få bedre oversikt over lekene rundt meg, så jeg vet hvilken vei jeg skal snu meg. For bevege meg gjør jeg jo, rundt i ring eller bakover.

Gå:
Interesserer meg ikke. Får jeg ikke springe i åttehjulingen kan jeg likså godt sitte eller ligge.

Første dag med pappaperm

HjemmeOpprettet av mogh 29 okt., 2010 22:13

Mandag 25.oktober 2010

I dag begynte mamma på jobb igjen, så nå er det pappa jeg skal hjelpe med å henge opp klær, rydde ut av oppvaskemaskinen, ta av bordduken, og lignende forefallende husarbeid. For å ikke glemme oppgaven med å passe på at han står opp tidlig nok! Pappa har perm til første uka i januar, så vi skal nok finne på mye gøy.

Ukens blinkskudd

HjemmeOpprettet av mogh 26 mai, 2010 22:41
Onsdag 26.mai 2010

Dette bildet tok mamma av meg mens jeg satt og koste meg i sofaen. Hadde litt latterkrampe og lo av det meste, som vanlig. Vil forresten gratulere farmor med dagen i dag! Jeg kommer på besøk i helgen, håper det blir kake.

Grilling

HjemmeOpprettet av mogh 13 mai, 2010 22:14

Torsdag 13.mai 2010

I dag ringte tante Marianne og sa de hadde lyst til å komme på besøk til byen. Siden det er Kristi himmelfartsdag har pappa fri og besøk passet veldig bra sammen med planene om grilling. Matilde og jeg koste oss på teppet inne mens onkel Kjell Morten og pappa grillet ute. Grillmat lukter virkelig godt, jeg gleder meg til jeg også kan smake! Blir nok en stund til, men pappa lot meg i alle fall få smake litt av isen hans. Ser jeg ham med is igjen, skal jeg passe på å få mer.

Vi grillet forresten både lørdag og søndag også. Frode var her lørdag og Vegard, Aud-Marte og Ola var her på søndag. Da gikk vi tur og var innom et par lekeplasser i området så Vegard (og Ola og pappa) fikk disset og rutsjet litt. Deilig å være ute uten å måtte ligge i vognen hele tiden.

Vår!

HjemmeOpprettet av mogh 05 mai, 2010 22:15

Onsdag 5.mai 2010
7640 gram - 64 cm

Det går mot sommer og våren har vist seg fra sin beste side de siste dagene. Deilig med sol og varme. Mye bedre å være ute nå når jeg slipper fire lag med ull og den store dunposen. Mamma og jeg er ute og triller flere ganger til dagen.

Siden sist jeg skrev har jeg fått smaken på flere typer mat. Nå lager mamma middag til meg, koker poter og gulrøtter og moser med stavmikseren. Det er noe av det beste jeg får. På formiddagen har jeg også et måltid med most frukt, eple og mango for eksempel. Men fortsatt er jeg veldig glad i melkeflaska mi.

Fredag i forrige uke var jeg på 5-månderskontroll og fikk vaksine, en sprøyte i hvert lår. Var ikke noe godt, men glemte det fort. Helsesøster veide og målte meg og kunne fortelle at jeg fulgte kurvene fint. Hun var ikke spesielt imponert over meg da jeg skulle ligge på magen, men deg har jeg funnet ut av nå – bare se på bildene! Nå støtter jeg meg med armene og kan ligge lenge uten å kave og streve. Rulle over på siden gjør jeg også, men armene kommer litt i veien for å komme helt rundt.

Mitt første grøtmåltid

HjemmeOpprettet av mogh 15 mars, 2010 21:15

Mandag 15.mars 2010
6550 gram - ca 60 cm

I dag har jeg for aller første gang smakt grøt. Det synes jeg var en veldig rar opplevelse. Jeg fikk først litt flaske siden jeg var så sulten og så smakte jeg på grøten innimellom. Etter hvert ble det riktig så godt! Det skal nok noen måltider til før jeg blir helt vant til den nye smaken og konsistensen, men det gav i alle fall mersmak.

Tidligere i dag var mamma og jeg en tur innom helsestasjonen for å sjekke vekten og lengden. Mamma var storfornøyd. Jeg vokser meg virkelig stor! Mamma snakket og litt med ei helsesøster som mente at jeg godt kunne begynne å spise grøt. Så da var det rett på butikken for å handle inn.

Rommet mitt

HjemmeOpprettet av mogh 14 mars, 2010 10:10

Fredag 12.mars 2010

I dag har jeg fått innredet rommet mitt. Jeg har fått kommode til å ha klærne mine i, hylle til bøkene mine og gyngestol som mamma og pappa kan bruke når de skal gi den siste flasken før jeg skal legge meg. I sengen har jeg og fått det riktig så koselig. Har en flott uro med lys og musikk og ved siden av meg ligger mine første bamser.

Alt ligger nå til rette for at jeg skal sovne tidligere og tidligere og sove lengre og lengre. Den siste uken har jeg sovnet så tidlig som åtte flere dager, noe mamma og pappa er svært fornøyd med. Stort sett sover jeg da til klokken seks. Men selvfølgelig har jeg mer urolige netter også.

I går var mamma og jeg i kirken på babysang. Det synes jeg var kjempestas. Vi sang mange forskjellige sanger. Noen mens vi lå på gulvet og noen hvor jeg fikk komme opp til mamma og danse og kose. Sangstunden ble avsluttet med bølgesus og såpebobler. Gleder meg allerede til neste gang.

Forresten, til slutt må jeg jo gratulere mamma og pappa med åtteårsjubileum!

Termindato

HjemmeOpprettet av mogh 16 feb., 2010 22:20

Mandag 28.desember 2009
3500 gram (på kjøkkenvekta)

Dette skulle egentlig ha vært min fødselsdag. Tror kanskje mamma er glad for at jeg kom for litt over fem uker siden. Kjøkkenvekta viser nå nemlig nesten et kilo mer enn da jeg kom hjem fra sykehuset. Jeg begynner å bli en stor gutt!

Det har helt tydelig skjedd noe med meg de siste dagene. Mamma og pappa merker at jeg er mer trygg når de holder meg opp, jeg er mer våken og ser meg mer rundt. Jeg ser ikke lenger ut som jeg er for tidlig født. Jeg er rett og slett mer klar for verden nå når tiden min endelig er kommet.

Jeg drikker også mer og mer av mamma, men fortsatt mesteparten fra flaske. Jeg har tidligere skrevet at jeg har prøvd NAN1 og Småfolk1. Nå har jeg også prøvd Collett (som jeg ble sur som med NAN1 av) og Hipp (som er økologisk, men jeg bare gulpet opp igjen). Så i dag skal jeg starte på NAN HA1 (Hypoallergen) fra apoteket for å se om den er bedre for meg.

Jul på Stokka

HjemmeOpprettet av mogh 16 feb., 2010 22:14

Søndag 20.desember 2009

I går kveld kom det mengder med snø og i dag har mamma og pappa pyntet juletre her på Stokka. Et tre med glitrende kuler og mange små lys å se på for meg. De er helt imponert over hvordan jeg roer meg når jeg ser på treet. Pappa rakk til og med å finne frem kamera og stativ og ta noen julekortbilder av meg. Jeg holdt ut noen minutter før jeg ga beskjed om at nå måtte det skje noe mer igjen. Snart jul!