Dagboken min

Dagboken min

Første flaskemåltid

NASTOpprettet av mogh 02 feb., 2010 08:41

Tirsdag 8.desember 2009
2990 gram

I går kveld fikk jeg drikke av flaske for aller første gang. Det gikk veldig mye fortere enn fra mamma, så mye av melka rant utenfor. Jeg skal visst få prøve en annen type flaske for å se om den kan passe bedre. Apoteket har en med mindre hull i til oss som er for tidlig født og skal kombinere flaske og bryst.

Fortsatt kommer det en dame fra sykehuset tre dager i uken og veier meg. Mamma og pappa spør og graver om alt mulig og damen svarer som best hun kan. De virker godt fornøyd med at jeg vokser og legger på meg fint, alle tre. De skryter også av at jeg drikker bedre og bedre fra mamma når jeg er våken, men slitsomt er det, så jeg tror de fortsatt gir meg mesteparten via sonden mens jeg sover.

Siden det minker på melka fra sykehuset får jeg mer og mer morsmelkerstatning. Først prøvde vi NAN 1, men den ble jeg så sur av, i begge ender som pappa sier, at den måtte jeg kutte ut. Nå får jeg Småfolk 1 og den er mye bedre for meg. Det skal visst være flere jeg kan prøve, så vi får se hvilken som er best for meg.

Søndag var Frida, Sebastian og Hedda fra Sandnes besøk og i dag kom Matilde fra Finnøy, så da er det bare søskenbarna på Måløy jeg ikke har truffet. Dit skal vi visst i påsken, så det gleder jeg meg til selv om det blir en lang biltur.

Første dager hjemme

NASTOpprettet av mogh 02 feb., 2010 08:38

Onsdag 2.desember 2009
2725 gram

Nå har jeg funnet roen her hjemme. Det var litt vanskelig å sove de første dagene, alt var så nytt. Her er soverommet mørkt, kjølig og rolig, på sykehuset var det lyst, varmt og travelt, med lyder av pleierne som sprang rundt hele døgnet. Men selv om jeg nå har vent meg til å sove her, blir det ikke så mye søvn på mamma og pappa.

De har fått skjema fra sykehuset og skal gi meg mat hver tredje time. På dagtid vekker de meg slik at jeg kan drikke litt av mamma, ca en halvtime får jeg bruke, selv om jeg ikke orker så lenge. Så når jeg sovner igjen gir de meg melk via sonden. Det tar også en halvtime siden melka ikke skal renne for fort ned i magen min. Så til slutt ligger jeg på magen til pappa en halvtime for å unngå gulping, mens mamma pumper seg til neste måltid. Som så er en og en halv time til. Og slik går nå dagene.. Ikke rart de blir litt slitne av og til.

Jeg har nå endelig fått truffet besteforeldrene og flere i familien min. Det var strengt besøksforbud på sykehuset på grunn av svineinfluensa, så der var det bare mamma og pappa som fikk komme. Mormor og morfar er på besøk fra Måløy, de kom ned dagen etter jeg ble født og blir ut denne uka. Farmor og farfar var innom i helgen og i går var det Anne og Maria sin tur. De er de eldste søskenbarna mine fra Finnøy. Mormor og morfar hadde med seg oldemor i dag så da var vi samlet fire generasjoner i sofaen. Veldig kjekt med besøk selv om jeg egentlig sover gjennom det meste. Og så må jeg bare si takk for alle gavene jeg har fått!