Dagboken min

Dagboken min

Siste besøk hos helsesøster

HelsestasjonenOpprettet av mogh 03 april, 2011 08:43

Fredag 18. februar 2011
11860 gram - 84 cm

Jeg nærmer meg femten måneder, så i dag var det klart for ny kontroll hos helsesøster. Siden sist har jeg strekt meg såpass i lengden at jeg nå fyller ut hele målebenken til helsesøster, og det uten å ha lagt på meg noe særlig. Kurvene har plutselig tatt en ny retning, lengden er godt over midtlinjen, mens vekten er midt på.

Ingen helsesøsterbesøk uten sprøyte, men denne gangen heldigvis i armen. Lot meg ikke plage noe videre av den. Ville heller ned på gulvet og leke videre.

Helsesøster var glad for å se at jeg nå kommer meg rundt i godt tempo og jeg fikk vist at jeg kan reise meg opp selv, med litt støtte fra møbler eller lignende. Hun ba også mamma om å ikke bekymre seg for at jeg står og går på tå, jeg finner nok utav det etter hvert.

Ettårskontroll

HelsestasjonenOpprettet av mogh 30 nov., 2010 21:49
Torsdag 18. november 2010

11460 gram - 78 cm

I dag har pappa og jeg vært på ettårskontroll. Helsesøster veide og målte meg før hun kikket på kurvene på datamaskinen. Jeg er visst 1,5kilo over på vektkurven, men så er jeg også en centimeter for høy og en centimeter for stor rundt hodet. En stor gutt med andre ord. Men ikke stor nok. Helsesøster klarte nemlig å overmanne meg da hun skulle sette vaksine på meg. En sprøyte i hvert lår. Au.. Inne hos legen etterpå var det ikke stort bedre, men heldigvis gikk undersøkelsen fort. Og alt var i orden.

Nimånederskontroll

HelsestasjonenOpprettet av mogh 02 sep., 2010 20:57

Mandag 23.august 2010
9940 gram - 73 cm

Så var det hverdag igjen. Pappa er på jobb nå, men han var med mamma og meg til helsesøsteren først. Han kaller meg tikiloen sin, og det med god grunn. Jeg bare vokser og vokser, både i lengde og vekt. Nesten litt vel fort synes helsesøster, uten å lage noe problem av det.

Helsestasjonen

HelsestasjonenOpprettet av mogh 22 juli, 2010 22:36

Onsdag 7.juli 2010
8810 gram - 71 cm

I dag tok mamma meg med til helsestasjonen for å veie og måle meg. Nå var det over en måned siden sist så hun var veldig nysgjerrig på hvor stor jeg er blitt. Jeg får mange kommentarer på at jeg er både tung og lang, og det fikk vi bekreftet i dag. Er rett og slett blitt en stor og fornøyd gutt. (Men pappa var et halvt kilo tyngre da han var på min alder og lengde..)

I helgen var vi på Finnøy i sommervarmen. Endelig er det blitt skikkelig temperatur. Deilig med is og vannmelon til å kjøle meg ned på. Nesten litt bortskjemt jeg..

Snarvisitt hos legen

HelsestasjonenOpprettet av mogh 06 juni, 2010 20:56

Torsdag 3.juni 2010
8060 gram - 67 cm

I dag har vi vært hos legen på helsestasjonen. Skulle egentlig til helsesøster også, men hun var tatt ut i streik. Jeg ble målt og veid og sjekket i hals, øyne og ører. Alt i orden. Til og med vekten fikk jeg skryt for, så nå kan jeg spise med god samvittighet.

Mat er jeg jo glad i, her smiler jeg like mye av middagen som fotografen.

Besøk hos helsesøster

HelsestasjonenOpprettet av mogh 14 april, 2010 21:45

Torsdag 8.april 2010
7070 gram - 63 cm

I dag var vi innom hos helsesøster for å få noen tips til mat og drikke. Jeg har fått vel mye grøt i det siste, så nå sa helsesøster at jeg kunne få begynne med middagsmat. Fikk smake litt most potet og gulrot etter middagen til mamma og pappa. Synes det var litt rart på smak og konsistens, så jeg spyttet det likeså godt ut igjen. Helsesøster snakte om lammemiddag på glass og her får jeg halvmost potet? De får prøve hardere om de vil at jeg skal spise den der maten!

Tremånederskontroll

HelsestasjonenOpprettet av mogh 01 mars, 2010 19:49

Torsdag 25.februar 2010
5830 gram - 58 cm

I dag var dagen da jeg skulle få min første vaksine. Helsesøster ville jeg skulle inn til legen for å lyttes på, da jeg har hatt så mye hoste den siste uka. Heldigvis var alt fint og jeg kunne få vaksinen med en gang. Det var ikke bare en, men to vaksiner. De satt en sprøyte i hvert lår, av alle plasser. Synes det var litt vondt, men med sukkervann på lur så gikk det fort over. Vi måtte vente i 20 min før vi kunne gå, og innen den tiden sovnet jeg tungt i bilsetet.

Første barseltreff

HelsestasjonenOpprettet av mogh 16 feb., 2010 22:27

Mandag 8.februar 2010

I dag har mamma og jeg vært på helsestasjonen på barseltreff for første gang. Der traff vi åtte andre unger som også er født på slutten av fjoråret. Vi skal være 11 barn, men det var ikke alle som var der i dag. Jeg møter dem nok senere på et av de tre neste treffene på helsestasjonen. Det var veldig kjekt å treffe så mange babyer på en gang og høre om hvordan de hadde det. Noen av dem bor ganske nære meg så de kan bli gode venner i tiden fremover.

Jeg er forresten blitt veldig flink til å smile den siste uken smiley

Besøk hos helsesøster

HelsestasjonenOpprettet av mogh 16 feb., 2010 22:25

Fredag 29.januar 2010
5040 gram

I dag var jeg og mamma på helsestasjonen for å veie og snakke. Mamma synes jeg begynner å bli tung å bære på, ikke så rart det når jeg nå har nådd nok et kilomerke.

Mamma forteller stolt om at jeg har fått en slags rutine på sovingen min. Jeg sovner stort sett i ett-tiden på natten og da kan jeg sove til både fem, seks og syv før jeg vil ha litt bryst igjen. Deretter sover jeg gjerne en god time til før mamma står opp med meg og gir meg melk fra flaske. I mens prøver pappa å sove litt til han og, før han skal på jobb. Etter flasken kan jeg igjen sove et par timer. Det samme kan jeg om vi triller tur på dagen. Men utover ettermiddagen og kvelden er det sjeldent jeg sover mer enn en halvtime om gangen, før klokken blir ett igjen da.

Helsesøster kommer med tips om å bruke malt i melken for å unngå å gå flere dager uten noe i bleien. Vi pulverbarn skal jo levere skikkelig minst annenhver dag, helst daglig. Helt i orden for meg. Malt smaker bare søtt og godt, og så blir det så mye jobbing med disse fleredagers bleiene.

Seksukerskontroll

HelsestasjonenOpprettet av mogh 16 feb., 2010 22:22

Mandag 11.januar 2010
4060 gram - 53 cm

Så var det tid for seksukerskontroll hos legen. Før helgen var jeg også hos helsesøster. Begge skryter av hvor flink jeg er til å bevege hodet mitt og å følge bevegelser med blikket. Jeg måtte ligge på magen for å vise at jeg kan løfte og snu hodet mitt. Legen klemte på magen min og sjekket bevegelsen i hoftene mine. Motorikken, eller hva de nå kaller det, utvikler seg bra. Vekten øker mer enn godt, over fire kilo nå, og jeg blir stadig lengre og lengre.

Mamma og pappa er veldig glade for at alt ser ut til å være i orden med meg.

Det viser seg forresten at NAN HA1 er den beste pulvermelken for meg. Dagen etter jeg startet med den hadde jeg den første fine bleien siden jeg startet med tillegg over en måned før. Så da har jeg funnet min favoritt.