Dagboken min

Dagboken min

Danmark

TurerOpprettet av mogh 10 aug., 2010 21:55

Tirsdag 10.august 2010

Nå er allerede siste dag i Danmark over. I morgen skal vi hjem til Norge og Mandal. Tiden her nede har gått så alt for fort, men jeg har opplevd mye nytt. Vi har bodd i et feriehus i Løkken, nordvest i landet.

Litt om hver dag:

Torsdag ble den store reisedagen. Vi startet fra Stavanger på formiddagen og var fremme i Løkken nærmere ti om kvelden. Turen gikk veldig fint. Båten over var spennende, med mange folk og mye som skjedde overalt. Ikke lett å få sove da. Men humøret var på topp, selv langt etter min vanlige leggetid.

Fredag gikk vi lang tur på stranden. Utrolig nok var det nærmest vindstille og dermed veldig varmt. Pappa åpnet siden i vognen slik at jeg kunne ligge og se på bølgene til jeg sovnet. Beroligende og søvndyssende. Jeg fikk bade i badekaret i huset, men var det ikke veldig lite vann i forhold til størrelsen på karet? Når mamma og pappa badet senere tror jeg de hadde noen boblegreier også? Føler jeg har gått glipp av noe der.

Lørdag tilbrakte vi i byen og kikket oss rundt. Koselig liten ferieby. Små gule hus og brostein i gatene. Is-kiosker i annethvert hus. Mamma og pappa grillet på kvelden, men det fikk ikke jeg vite før dagen etter selvfølgelig.

Søndag var været fortsatt fint, men litt gråere så vi bestemte oss for å heller kjøre tur til Skagen. Mamma og pappa har fortalt at vi var så langt nord som det går an å komme - i bil. Siden jeg sov ble det ikke noen tur på stranden. Hjem igjen kjørte vi via Frederikshavn. Også Palmestranden like utenfor byen der så vi fra bilen, fordi jeg visstnok sov. Men da vi kom over en koselig liten restaurant nede ved en båthavn, vekket de meg slik at jeg også kunne få meg litt mat.

I går var den dagen med dårligst vær på denne turen så vi ble værende inne det meste av dagen. Et lite besøk til Blokhus og en tur nedom stranden der fikk vi til, før det var hjem igjen og opp i et varmt og godt boblebad. Jeg var i ekstase! Denne gangen var karet fylt til randen med vann – og det boblet og bruste som bare det. Midt i blinken for meg. Jeg plasket med så hele rommet var bløtt etterpå.

I dag har vi vært på stranden og jeg har fått kjenne på solvarm sand og dyppet føttene i sjøen for første gang. Kaldt i vannet og varmt på land. Det var litt mer vind enn på fredag, men det var bare deilig. Bortsett fra all sanden så ble blåst opp da. Når det nærmet seg sovetid for meg trillet vi en siste tur opp til gågaten i Løkken. Dagen ble avsluttet med nok et bad i boblebadet og mens jeg går sliten i seng pakker mamma og pappa til hjemreisen.